top of page

SOBA DOBREGA POČUTJA

"Ljude se občasno spotaknejo ob resnico. A večina se jih pobere in odhiti, kot da se ne bi zgodilo nič."

(Winston Churchill)

A kdor zbere pogum, da resnico pogleda, le-ta sprejme odgovornost za svoje zdravje in počutje. 


Soba dobrega počutja: Features

KRANIO SAKRALNA TERAPIJA

CELOSTNI PRISTOP K IZBOLJŠANJU ZDRAVJA IN POČUTJA od nas zahteva, da si vzamemo čas, da ocenimo situacijo in se v miru zavestno odločimo, kaj storiti. Pomoč lahko učinkovito prejmejo le tisti, ki se odločijo se zbuditi iz hipnoze in prevzeti odgovornost za svoje lastno zdravje. 


KRANIO SAKRALNA TERAPIJA  vam je pri tem lahko v pomoč.

KST je nežna manualna tehnika, ki spodbuja samozdravilne sposobnosti organizma. Zame je veščina umetnosti posluha in prisotnosti. Z rokami »poslušam« kako organizem valovi in kje so morebitne vezivno tkivne omejitve, ki potrebujejo sprostitev.  Klientu nudim podporo, da izrazi svoj lasten naravni potencial in aktivira "notranjega zdravnika".  

Kranio sakralna terapija vam lahko nudi podporo pri:
- težavah s spanjem, utrujenosti, zmedenosti
- razpršenih bolečinah, mravljinčenju po različnih delih telesa brez ortopedske in nevrološke vsebine
- bolečinah v križu/vratu v kombinaciji z emotivno komponento
- razreševanju občutkov tesnobe, tiščanja v prsnem košu, krivde ...
- glavobolih 
- težavah povezanih s stresom …

  

SOMATO EMOTIVNA SPROSTITEV

Somato emotivna sprostitev (SES) je tehnika sproščanje čustvene vsebine, ki se je zapisala v celicah našega telesa. Vsebina, ki je ne izrazimo, se v telesu zatakne, kar se izraža v telesni drži ter v odnosih z drugimi in s samim seboj. Manifestira se v obliki napetosti v mehkih tkivih, omejitvah gibljivosti in drugih simptomih.

Kot terapevt sem med terapijo v empatičnem odnosu s klientom in ga podprem, da se poglobi v svoje doživljanje in začenja prepoznavati čustveno vsebino, ki ga je pripeljala do določenega simptoma. Klientu nudim varno okolje za izražanje čustvene vsebine in sprostitev s pomočjo ustreznih položajev telesa. SES omogoča klientu, da izrazi čustveno vsebino, ki ga pogojuje in omejuje. Opolnomočen lahko klient stopi na pot k harmoniji, zdravju in dobrim odnosom. 

ARVIGO TEHNIKE MAYA ABDOMINALNE TERAPIJE® (THE ARVIGO TECHNIQUES OF MAYA ABDOMINAL THERAPY®) ALI ATMAT

ATMAT je terapevtska tehnika, ki nudi pomoč telesu pri vzpostavljanju notranjega ravnovesja in samozdravljenja. S tehniko masaže trebuha spodbuja spolne organe (maternico pri ženskah in prostato pri moških) ter organe trebušne votline v pravilen položaj, izboljša pretok krvi, limfe, živčnih impulzov in ch'ulel (majevsko ime za energijo). 

Kaj vsebuje terapija?

- Pogovor o zdravstvenem stanju in učenju o pomenu ATMAT, 
- masažo trebuha in hrbta ter prijeme za postavitev medenice v optimalen položaj,
- učenje samomasaže za samonegovanje in ohranjanje ravnovesja,

- napotke za nadaljevanje skrbi zase. 

Kaj lahko pridobite s ATMAT? 
- Vzpostavitev harmonije,

- celostno sprostitev na fizičnem, psihičnem in duševnem nivoju,
- povezavo s svojim centrom (maternica je po majevskem izročilu center ženskega telesa), 
- naučite se starodavne tehnike masaže trebuha, da svoje počutje vzamete v svoje roke, in vsakodnevno lahko masirate in negujete svoj trebuh in maternico / prostato,

- samonegovanje vam lahko pomaga pri reševanju težav kot so napihnjenost, zaprtost, diareja, boleča, neredna, močna menstruacija, cistitis, endemetrioza, kandida, utrujenost, premaknjena / povešena maternica, povečana prostata …  

- nov pogled na svoje telo in svoje počutje. 

V sobi dobrega počutja čas teče drugače kot sicer. Z vami ga bo delila Mojca Štrukelj, kraniosakralna terapevtka, Access bars praktik, maserka klasične masaže, Arvigo® Practitioner. Svoj termin si lahko rezervirate osebno ali preko telefona 041 953 680.

bottom of page